Ofte stillede spørgsmål om tandpleje og mundhygiejne med ultralyd

1. Hvordan anvendes ultralyd tandrensning korrekt?

Kom ca. 1 cm tandpasta på den våde børste
Tænd hånddelen og fordel tandpastaen let på tænderne – indvendig og udvendig
Hold børsten let mod tænderne – den skal ikke bevæges, og man skal ikke trykke den mod tænderne - børsten dækker 2-3 tænder samtidig
Hold tandbørsten ca. 10 sekunder på 2-3 tænder ad gangen – i begyndelsen når tænderne ikke er så rene anbefales 15-20 sekunder i nogle dage
Efter afslutning af tandrensningen kører man nogle gange over tænderne med den tændte tandbørste for at fjerne eventuelle rester af plak og mad
Rens børstehovedet under rindende vand, mens der endnu er tændt for tandbørsten
Rengør herefter tandbørsten – ikke børstehårene
Skyl munden grundigt med vand tre gange

Enheden kan stilles tilbage til ladestationen (det skader ikke batteriet)

2. Hvad sker der, hvis børstehårene bevæges eller trykkes?

Ultralyden genereres af de enkelte børstehår i form af længdegående bølger i ultralyd tandpastaen og rammer vinkelret på tænderne.
På grund af ultralydens fysiske egenskaber fordeles den i alle retninger i form af tværgående bølger, når den rammer tænderne.

Hvis børstehårene bevæges eller trykkes, bøjer de sig, og ultralyden rammer i en bestemt vinkel på tænderne og bliver reflekteret, dvs. at de ikke virker – eller effekten bliver væsentligt ringere.

3. Hjælper ultralyd tandrensningen ved akut opståede tandproblemer - betændelsestilstande?

Ja, ultralyd virker ved akut opståede tandproblemer.
I tilfælde af f.eks. tandkødsblødninger, paradentose osv. kan det anbefales at bruge børsten ikke kun på tænderne men også på de angrebne steder i 15 – 30 sekunder – også direkte på tandkødet.

4. Rengør ultralyden også tandkødslommer?

Ja, ultralyden rengør også tandkødslommerne. Forurenede tandkødslommer, der stadig bliver dybere er som regel starten på tandkødsblødning og paradentose. Det er normalt med en lommedybde på 2-3 mm. Ved dybere lommer opstår en risiko. Hidtidige erfaringer viser, at dybe lommer regenererer ved regelmæssig, korrekt anvendelse af ultralyd rensningen.

5. Er ultralyd farlig?

Ultralyd mikro-tandrensning er fuldstændig ufarlig. Ultralyd har været anvendt i årtier inden for den medicinske verden. Videnskabelige undersøgelser har vist, at ultralyd med en effekt på 50 watt er uskadelig for mennesket. Emmi-dent produktet arbejder kun med 0,2 watt.

6. Er ultralyd farlig for børn eller mennesker med pacemaker?

Nej, ultralydbølger til mikro-rengøring af tænderne er helt ufarlige for alle persongrupper. Ultralydbølger er luftsvingninger og ikke elektriske eller elektromagnetiske svingninger.

7. Er det nødvendigt at bruge ultralyd tandpasta til mikro-rensningen?

Ja, kun ultralyd tandpastaen gør det muligt at danne mikroboblerne.
Ultralyd tandpastaen – 75 ml – rækker til 4-6 uger, alt afhængig af den mængde man bruger pr. rensning

8. Kan mikro ultralyd rensningen bruges ved implantater, kroner, broer og facader?

Ja, ultralyd er yderst velegnet til implantater – såvel som til kroner, facader og fyldninger.

9. Hvorfor er mikro-rensningen så vigtig i forbindelse med implantater?

Ved implantater er der to væsentlige problemer: For det første er rensning af tænderne 4-6 uger efter isætning af implantatet ikke mulig med makro-rensning, men derimod er rensning med ultralyd mikro-rensning straks efter blotlægning og indsætning af implantatet mulig og særdeles anbefalelsesværdig. Erfaringer fra undersøgelser har vist, at problemer i forbindelse med implantater, dannelse af lommer, forebyggelse af betændelsestilstande osv. så godt som udelukkes.

10. Hvad er forskellen på elektriske – soniske og ultralyd tandbørster.

Elektriske og soniske tandbørster arbejder med friktion med tandpasta med slibemiddel (RDA-værdi sædvanligvis på 70-130 (RDA=Relative Dentin Abrasivity, slibeværdi) med et mekanisk svingningstal på 20.000 – 30.000 svingninger pr. minut. Ultralyd tandbørsten arbejder med ren ultralyd, bevægelsesløs, uden friktion og uden tryk, med max. 96.000.000 luftsvingninger pr. minut (RDA-værdi 0). Derudover giver kun en 100 % ultralyd tandbørste virkelige forebyggende og terapeutiske virkninger.

11. Hvad er fordelene ved mikro-tandrensning sammenlignet med makro-tandrensning?

Mikro-rensning er i modsætning til makro-rensning en blid rensning uden mekanisk bevægelse. Derudover er virkningen af rensningen væsentlig bedre end ved makro-rensning, og dertil kommer at bakterier dræbes, blodgennemstrømningen øges, og indogene energier frigøres.
Ultralyden virker mod tandkødsblødning, dårlig ånde, og virker forebyggende og helende på paradentose, blister / blæner og andre sygdomme i munden. Makro-rensning giver alt efter form og varighed en vis virkning, men ingen ægte profylaktisk og terapeutisk virkning.

12. Hvad adskiller ultralyd mundrense-systemet fra andre tandbørster?

Vores produkt er ikke en tandbørste, men en enhed, som udelukkende renser med ultralyd. Almindelige tandbørster, elektriske tandbørster og soniske tandbørster arbejder mekanisk gennem børster (makro-rensning – ca. 20.000-30.000 mekaniske svingninger pr. minut). Vores produkt arbejder uden bevægelse ved hjælp af ultralyd (mikro-rensning – max. 96. millioner luftsvingninger pr. minut).

13. Hvorledes kan man fjerne urenheder med ultralyd?

Ultralyden dannes i børstehovedet og ledes gennem hvert enkelt børstehår ud i ultralyd tandpastaen. Her danner ultralyden mikroskopiske små bobler, der gennem implosion frigør store kræfter, og alle urenheder, så som madrester, tandsten, bakterier etc. løsnes og fjernes. Man mærker, hører og føler det ikke, da alt foregår i mikrokosmos.

14. Hvor længe kan jeg anvende ultralyd til tandrensning, og er en længere anvendelsesperiode farlig?

Ultralyden i vores udstyr er aldeles ufarlig og kan anvendes i lange tidsrum pr. tandrensning uden fare, dvs. der er ingen tidsmæssig begrænsning.

15. Hvor længe skal jeg holde børstehovedet på de enkelte tænder?

Børstehovedet dækker sædvanligvis 3 tænder på samme tid. Normalt er det nok med 5-10 sekunder, men tiden afhænger af tilsmudsningsgrad af tænderne. Ved stærkt tilsmudsede/misfarvede tænder (f.eks. nikotin, farve fra rødvin o.a.) skal man bruge mellem 10-15 sekunder pr. 3 tænder.

16. Hvordan kan akut opståede tandproblemer forbedre den terapeutiske virkning af ultralyd rensning?

I tilfælde af akut opståede tandsmerter, tandkødsblødning, paradentose o.a. anbefales dels at øge behandlingen til 15-20 sekunder på de pågældende tænder, dels at holde børsterne ganske løst på tandkødet samme antal sekunder.
Som regel er de akutte problemer forsvundet efter 2-3 dage.

17. Ultralyd tandpastaen indeholder fluor – findes der også en økologisk tandpasta?

Indholdsstofferne i ultralyd tandpastaen har alle en bestemt konsistens og yderligere egenskaber, der har indflydelse på dannelsen af mikro-hulrum. Det svære ved at fremstille en egnet ultralyd tandpasta består i at finde den rigtige blanding af indholdsstoffer. Da flertallet af tandlæger har den opfattelse, at tandpasta ubetinget skal indeholde fluor, har vi fremstillet vores ultralyd tandpasta med fluor (meget lidt). Men vi er i gang med at udvikle en økologisk ultralyd tandpasta, som ikke kommer til at indeholde stoffer, som på nogen måde på baggrund af sin kemiske sammensætning vil give anledning til diskussion.

18. Kan jeg stille udstyret tilbage i ladestationen efter hver tandrensning?

Ja, det gør de fleste brugere, da det er den bedste opbevaring. Batterierne forringes ikke.

19. Hvorfor skal børstehovedet udskiftes efter 3 måneders brug?

Selvom børsterne efter længere brug ser helt nye ud, skal de ubetinget skiftes efter max. 3 måneder, da ultralyden efter ca. 3 måneder begynder at gøre effekten af børsterne svagere. Jo svagere børsterne er, desto dårligere bliver overførslen af ultralyden, dvs. at virkningen af rensningen aftager (beregningerne er baseret på dagligt brug 2 x 5 minutter).